2013-05-02 14:10:25• hírek • MTI

BL elő-döntő a Bundesligában

Három héttel a Bajnokok Ligája londoni döntője előtt gyakorlatilag tét nélküli összecsapáson mérheti fel egymást a BL-finálé két résztvevője, a Borussia Dortmund és a Bayern München a német labdarúgó-bajnokságban.

A Bundesligát hetekkel ezelőtt megnyerte a Bayern, a Dortmund pedig már szinte biztos második, így nagy kérdés, hogy a két együttes edzője, Jupp Heynckes és Jürgen Klopp milyen összeállításban és taktikával állítja majd ki saját csapatát a szombati rangadóra.

Könnyen elképzelhető, hogy kulcsembereik közül mindketten többeket pihentetnek majd, ennek ellenére várhatóan élvezetes találkozóra kerül sor Dortmundban. "Mindent beleadunk, erről mindenkit biztosíthatok - mondta a Dortmundot irányító Klopp. - Ugyanakkor azt hiszem, ha kikapunk szombaton, a történelem során először nem lesz egy szurkoló sem, aki igazán szomorkodna emiatt."

A BVB kedden 2-0-ra kikapott a Real Madridtól, ám 4-3-as összesítéssel biztosította helyét a BL-döntőben, melyben legutóbb 1997-ben szerepelt, s akkor el is hódította a trófeát. A 2001-ben győztes Bayern a hazai 4-0-s siker után szerdán Barcelonában is parádézott, s az elmúlt években a világ legjobbjának tartott katalánokat nagyon könnyedén verte 3-0-ra.

Ősszel Münchenben 1-1re végeztek a csapatok fotó: fcbayern.telekom.de

A Bundesliga 32. fordulójában a magyar érdekeltségű csapatok közül a sérült Szalai Ádámot nélkülöző Mainz a jelenleg szintén harcképtelen Huszti Szabolcsot foglalkoztató Hannoverhez látogat. Hajnal Tamás együttese, a VfB Stuttgart pedig Varga József és Stieber Zoltán már kiesett együttesét, a Fürth-öt fogadja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: